Sepet
“Hızlı ve kalıcı kilo nasıl verilir?”, “Hızlı kilo verme yöntemleri nelerdir?”, “Hızlı ve kalıcı kilo verme diyeti var mıdır?” gibi sorular sıkça sorulan sorular arasındadır. Sağlıklı ve hızlı kilo vermek doğru yöntemler ile uygulamaya geçtiği zaman başarılı bir hal alır. Doğru adımlar takip edildiği takdirde sağlıklı ve enerjik bir vücuda ve fit görünüme sahip olunabilir.
Hızlı ve Kalıcı Kilo Vermek Mümkün Müdür?
Hızlı ve kalıcı kilo verme uzmanlar eşliğinde takip edilerek yapıldığı zaman mümkündür. Hem uzman diyetisyenlerin hem de bireylerin amacı, hızlı ve sağlıklı kilo vermeyi hayata geçirmek ve aynı zamanda bunu kalıcı hale getirmektir. Özellikle bu bağlamda düşük kalorili ketojenik diyet ile hızlı ve sağlıklı kilo kontrolü önemli bir yer tutar. Ketojenik diyet son dönemlerde adından sıkça söz ettiren sağlıklı ve etkili zayıflama yöntemi olarak geçerliliğini korur.
Ketojenik diyet, ilk zamanlarda epilepsi hastalığının tedavisinde kullanılan bir diyet iken sonraki zamanlarda farklı alternatifleri ile en hızlı ve kalıcı kilo verme ekseninde bir diyet halini almıştır. Düşük Kalorili Ketojenik Diyet vücudun yağ oranını yüksek miktarda yakan, karbonhidrat ve yağ içeriği düşük, yüksek lif ve protein içeren bir diyet modelidir. Yapılan bilimsel araştırmalara göre, hızlı kilo verme diyetinde ilk 2 ayda verilen kilonun 8 yıl boyunca korunduğu gözlemlenmiştir. Bununla birlikte sağlıklı ve hızlı kiloyu kolaylaştırmasının yanı sıra birtakım hastalıkların tedavisinde fayda sağladığı da bir diğer konudur. Bu yüzden ketojenik diyetin bir çeşidi olan Düşük Kalorili Ketojenik Diyet, uzman diyetisyenler tarafından yapılması önerilen bir kilo kontrol yöntemidir.
Düşük Kalorili Ketojenik Diyetin uygulanışını mümkün kılan SDM Kalibra gıdaları, öğün yerine geçebilen düşük karbonhidrat ve yağ, yüksek lif ve protein içeriğine sahiptir. Bu kilo kontrol yönteminin diyetisyen kontrolünde ve doğru şekilde uygulanışı bireylerin sağlığı için önemlidir.
Hızlı ve Kalıcı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?
Doğru ve belirli hedefler doğrultusunda hızlı zayıflama yöntemleri ile ideal kiloya ulaşmak mümkündür. Bu zayıflama yöntemleri sonrasında verilen kiloları korumak da kilo vermek kadar önemlidir. Sağlıklı beslenerek kilo verme ile kiloyu korumak doğru orantılı olduğu takdirde başarı sağlar. Hızlı ve kalıcı kilo verme yöntemleri bu orantıyı korumak adına önemlidir.
1- Bol Su Tüketilmeli
Su, insan yaşamında büyük önem arz eder. İnsan vücudunun ortalama %60’ı sudan oluştuğu için metabolik faaliyetlerde suya ihtiyaç duyulur. Böbreklerin işlevini daha kolay yerine getirmesi için su önemli bir yaşam kaynağıdır. Yeterli su tüketmeyen kişilerde bağırsak fonksiyonlarında bozulma, ödem gibi sağlık sorunları meydana gelir.
Diyetisyenler sağlıklı kilo verme diyeti uygularken, su tüketiminin önemine vurgu yaparlar. Gün içinde dengeli bir şekilde su tüketilmelidir. Günde su tüketim miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Genel olarak yetişkin bireylerde günlük ihtiyacı karşılayacak su miktarı 2 litreye tekabül eder. Suyun tokluk hissi yaratması ve metabolizmayı hızlandırması yönündeki işlevleri kilo vermeye yardımcı olur.
2- Kaliteli Uyku Düzenine Uyulmalı
Uyku düzeni, sağlıklı ve hızlı kilo verme yolunda temel etkendir. Yetersiz uyku sonucunda vücut kas kaybına neden olur ve yağlanma meydana gelir. Bunun önüne geçebilmek ve kilo kontrolünü kaybetmemek için düzenli uyku rutin haline getirilmelidir. Yapılan araştırmalarda, uyku düzeni olan kişilerin bel bölgesindeki yağlanmanın daha az olduğunu saptanmıştır.
3- Lifli Besinler Tüketilmeli
Lifli besinler, sağlıklı kilo verme yöntemleri arasında olmazsa olmaz bir gruptur. Lif oranı yüksek olan besinler kan şekerini daha yavaş yükseltir. Bu durum vücutta uzun süre tokluk hissi yaratır. Diyet lif, kan şekerini dengelemenin yanı sıra metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Meyve, sebze ve kuru baklagiller başlıca lifli besin gruplarıdır. Ayrıca yüksek lif içeren besinler, kalorisi düşük besinler olduğu için kilo kontrolünü sağlamaya yardımcı olur.
4- Düşük Kalorili Ketojenik Diyet
Düşük kalorili ketojenik diyet, uzman diyetisyen kontrolünde yağ kaybını hedef alan, güvenli ve etkili sonuç veren bir kilo kontrol yöntemidir. Ketojenik alıştırmalık paketi içeriğinde de olduğu gibi bir çok gıdanın yenebildiği bu diyet, lif ve protein bakımından zengin, karbonhidrat ve yağdan fakir bir diyet çeşididir. Özellikle bölgesel yağlanma problemi yaşayan kişiler için hızlı ve etkili sonuçlar verir. Polikistik over, menopoz sonrası gibi kilo vermeyi zorlaştıran faktörler üzerinde başarılı sonuçlar verdiği gözlemlenmiştir.
5- Öğün Atlamadan Düzenli Beslenme Alışkanlıkları Edinilmeli
Öğün atlamak, kan şekeri seviyesini daha çok düşürür. Bu yüzden vücut bir sonraki öğünde daha fazla yeme ihtiyacı hisseder. Kişinin kan seviyesi düştüğü için kalorisi yüksek şekerli gıdalara yönelme eğilimi artar. En hızlı kilo verme yöntemleri içinde düzenli beslenmek ve öğün atlamamak ilk şarttır.
6- Sağlıklı Atıştırmalıklar Tercih Edilmeli
Diyet sürecinde açlık hissi ile çok sık karşılaşılır. Bu sebeple uzmanlar ara öğünlerin önemine vurgu yaparlar. Bu durumda tüketilen besinleri doğru seçmek çok önemlidir. Sağlıklı ve düşük kalorili atıştırmalıklar ile açlık hissinin önüne geçebilmek mümkündür. Zamanla vücut düşük kalorili besin alımına alışır. Böylelikle kilo vermek daha kolay hale gelir.
Hızlı Kilo Vermek Sağlıklı Mıdır?
Bilinçsiz şekilde hızlı kilo vermek olumsuz yan etkiler oluşturabilir. Obezite sorunu olan bireylerin oluşabilen sağlık problemleri veya hamilelik sonrası alınan kilolar kişileri hızlı kilo verme yöntemleri bulmaya itebilir. Hassas olan ve önem teşkil eden konu, bireylerin bu tarz hızlı kilo verme diyetlerini kendi başına uygulamamalarıdır. Çoğu bireyin uyguladığı şok diyetler sağlığı tehlikeye sokan sonuçlara sebebiyet verebilir.
En hızlı kilo verme yöntemlerini kendi başına yürüten kişiler için hızlı kilo vermek sağlıklı değildir. Bireyin kilo verirken bir diyetisyene danışması gerekir. Hızlı ve kalıcı kilo verme diyeti, uzman diyetisyen takibinde yapılır ise başarıya ulaşır ve sağlıklı olabilir.
Hızlı Verilen Kilo Uzun Süre Korunabilir Mi?
En hızlı zayıflama yöntemleri ile kilo veren bireylerin merak ettiği konulardan birisi de verdikleri kiloyu nasıl korumaları gerektiğidir. Vücutta bulunan su ve kas tabakasından verilen ani kilolar ilerleyen zamanlarda geri döner. Diyet sürecinde besin ögelerini yeterli miktarda alamayan ve sağlıksız beslenen bireylerde kas ve su kaybı görülebilir. Bu hem insan sağlığını hem de kilo verme sürecini olumsuz yönde etkiler.
Kilo, vücutta yağdan verildiği zaman tekrar aynı kiloları almak daha da zorlaşır. Kiloyu yağdan verebilmek için belirtilen kalorinin dışına çıkmamak gerekir. Kiloyu yağdan vermek için yapılacaklar şu şekildedir:
- Metabolizmayı hızlandıran besinler tercih edilmelidir.
- Protein alımı artırılmalıdır.
- Şeker tüketimi azaltılmalıdır.
- Vücudun ihtiyacı oranında su tüketilmelidir.
- Fiziksel aktiviteler artırılmalıdır.
- Lif tüketimi artırılmalıdır.
Bu şekilde beslenme ve yaşam tarzı benimsendiği takdirde hızla verilen kilolar uzun süre korunabilir. Bununla birlikte uygulanan düşük kalorili ketojenik diyetler bu bağlamda olumlu sonuçlar verir. Sağlığı tehlikeye sokmadan, hızlı ve kalıcı kilo kontrol yöntemi olma özelliği gösterir.
Verilen Kilo Nasıl Korunur?
Kilo vermek, emek ve sabır isteyen bir süreçtir. Bu süreci tamamlayan ve ideal kilolara ulaşanlar istedikleri sonuca varırlar. Önemli olan hususlardan birisi de ideal kiloyu sabit tutabilmektir. Verilen kilolardan sonra olumsuz beslenme koşullarına tekrar geri dönüldüğü zaman kiloyu korumak zor olabilir. Bunu tam tersine çevirmek bireyin kendi elindedir. Diyetisyen eşliğinde sağlıklı bir program ile kilo verilmiş ise kiloyu korumak da bir o kadar kolay olur.
Zayıflama süreci her bireyde farklı olduğu için kilo koruma dönemi de bireye özgü olmalıdır. Kiloyu koruma döneminde bilinçli ve sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Su içme alışkanlığını devam ettirmek gereklidir. Uyku düzenine dikkat edilmeli ve öğün atlamadan beslenilmelidir. Hareketsiz yaşam tarzından uzak durulmalıdır. Tüm bunlar yapıldığında kiloyu korumak mümkündür.